Sănătatea este adevărata bogăție

Aspectele legate de sănătatea femeii sunt diferite în mod special prin prisma rolului reproductiv al acesteia, însa nu se rezumă la asta. Sarcina prezintă riscuri pentru mama iar îngrijirea medicală trebuie sa reflecte și acest aspect nu doar sănătatea copilului.
Inegalitatea în domeniul sănătății atinge mai mult decât dreptul alegerilor cu privire la propriul corp, accesul la serviciile de sănătate sau aspecte cu privire la educația sanitară. Sunt multe stereotipuri care afectează negativ femeia și pun mai multă presiune pe umerii acesteia. Corpul unei femei nu trebuie să arate ca în reviste, contracepția este o responsabilitate a cuplului, infertilitatea poate afecta femeile și bărbații în egală măsură, malformațiile sau bolile unui bebeluș pot fi cauzate de diverse motive, pierderea (timpurie sau nu) a unei sarcini nu trebuie să fie o suferință ascunsă și lipsită de suport adecvat, procedurile de fertilizare prezintă riscuri și stres mult mai ridicat pentru o femeie.

Femeile sunt de aproape 3 ori mai predispuse la boli precum depresia și anxietatea iar acestea sunt adeseori cauzate sau exacerbate de impactul violenței de gen și abuzului, de standardele irealiste a modului în care femeia trebuie să arate sau alte inegalitați de gen.
Femeile au mai puțin timp și bani să participe în activități de sport și recreere preponderend din pricina responsabilităților casnice și de îngrijire a familiei și necesită mai multe finanțe și timp pentru consultațiile și medicația sănătății sexuale și cumpararea produselor de igienă menstruală.

Alătură-te azi

Donează, redirecționează impozitele, devino voluntar, abonează-te la newsletterul nostru, urmărește-ne pe canalele sociale

VOLUNTARIAT
DONEAZA